mandag 9. september 2019

Sikkerhetssituasjonen i Kamerun

I juni kom flykningehjelpens oversikt over verdens mest neglisjerte flykningekriser. Kamerun topper listen over DR Kongo og Den Sentralafrikanske Republikk. Som en venninne her sa: "Jeg trodde aldri at vi skulle "vinne" over SAR eller Kongo i noe som helst. Hvordan går det an å være verre enn dem?

Du kan lese mer om krisen på flyktningehjelpens sider. Det er ikke en konflikt som berører oss direkte, men vi håper at man snart skal finne en løsning på konflikten som virker som den blir mer uoversiktlig og destruktiv med tiden. Dette er en konflikt som har ulmet lenge, men de siste årene har situasjonen forverret seg veldig. Og etterhvert som det ikke er funnet noen løsning er det nå flere og flere seperatistgrupper som herjer noe som gjøre det hele mer uoversiktig.

Det er mange rykter om hva som skjer og det er nesten umulig å vite hva som faktisk stemmer, så jeg skal la være å spekulere her. Men det er ihvertfall mange som har flyktet og mange som er drept av mange grunner. I en konflikt er det jo alltids noen som benytter seg av situasjonen til egen vinning, det er nok også tilfelle her.

Men vi har det altså bra her i Ngaoundere for å berolige de som får med seg lite hyggelig stoff fra Kamerun i media.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar